Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az 5 legtűrhetőbb karácsonyi film - Ha már mindéképpen muszáj ünnepi filmet választanod

Már most eleged van a karácsonyi felhajtásból? És a család is nyaggat, hogy valami karácsonyi filmet nézzetek meg? Íme, 5 karácsonyi film, amit biztosan el fogsz tudni viselni!

Kijelentek egy merészet, még akár szeretheted is ezeket a filmeket! Nem mondom, nehéz volt ennyit összeválogatni, olyan kegyetlenül alacsony szinten mozog az ünnepi filmek minősége. A nyálas, ötlettelen, csöpögős vackokból Dunát lehet rekeszteni sajnos. Azt nem ígérem, hogy nem lesz olyan a listán, amit az ünnepekkor nem vetítenek halálra a csatornák, de esetükben megbocsáthatóbb, mint a Reszkessetek betörők! vállalhatatlan túltolása a tévében!

Igazából szerelem

Igazi Jolly Joker, mert senki nem mondhatja, hogy nem karácsonyi klasszikus! Tele van a brit színészek legjavával, több szálon fut, így mindenki találhat magának legalább egy olyan történetet, amelyiket megszerethet. A legjobb az egészben, hogy a legtöbb sztorinak semmi köze az ünnepekhez, csak pont decemberben zajlanak a szórakoztatóan egybefonódó események. Van itt minden, friss házasok, lecsúszott popsztár, gyászoló család, válságban lévő író, új miniszterelnök, kanos utazó, félrelépő főnök, gondoskodó testvér és szerelmes pornós dublőrök. Mi kell még?

Karácsonyi lidércnyomás

Tim Burton ikonikus filmje, amiről mindenki azt hiszi, hogy ő rendezte, közben pont csak azt nem csinálta a forgatás alatt. Két ünnepen is elsüthető alkotás, Halloween alkalmával is remekül bevethető animáció! Itt bizony nem mézeskalácsból van a kerítés, a szörnyek és lidércek városába belopni a karácsonyt (szó szerint) igazi kihívás a délceg csontváz Jacknek, aki elirigyli a Mikulás sikereit és maga csap a rémszavarasok közé! Segítőtára pedig egy összefércelt és szerelmes lány —jobb, ha nem tudod, honnan vannak a testrészei — és egy lelkes szellemkutya. Ha szívesebben látod a denevéreket lógni a fáról, mint a karácsonyfadíszeket, akkor neked találták ki ezt a bizarr és rémesen jó mesét!

Fegyverszünet karácsonyra

Ha egy igazán megindító és komoly alkotásra vágysz, akkor a valóságnál nem is kell jobb forgatókönyvírót keresned. El tudod képzelni, hogy milyen lehetett 1914-ben, amikor a hónapok óta tartó harcok közben beköszöntött a karácsony és a katonák a lövészárkokban dideregve, messze a családjuktól kellett reménykedniük, hogy talán még egyszer viszontlátják őket? A legnagyobb embertelenség közepette egy apró, de elképzelhetetlen gesztusból lett az igazi csoda. Ilyen volt, amikor a férfiak letették a fegyvereiket és az ellenséggel kezet fogtak szenteste. Inkább háborús film, de ha az ünnep igazi erejét keresed, akkor ebben az alkotásban megtalálod, hogy mit is jelent igazából.  

A Grincs

Nem a Jim Carrey-réle ripacs borzalomra gondolj! Csináltak Dr. Seuss meséjéből egy sokkal emészthetőbb és szerethetőbb verziót is! Ha a család nem riad vissza az eredeti angol változattól, akkor ráadásul Benedict Cumberbatch hangján élvezhetjük végéig egy mogorva, szemétkedő, antiszociális lény, egy zöld bundás „Tunyacsáp” szenvedését a cukiság földjén! Felnőtt fejjel könnyedén lehet azonosulni vele az ünnepi mizériától megcsömörlött embereknek, szegény Grincs is a háta közepére kívánja a karácsonyi láztól begőzölt, dalolászó népségeket.


Die Hard

A legjobb karácsonyi alibi film valaha! Sokan tiltakoznak Bruce Willis akcióvígjátéka ellen, hogy nem is igazi karácsonyi alkotás, csak mert a háttérben sok a dísz és az időpont is egyezik! Pedig mi más hozhatja meg jobban kedvedet a bejglihez, mint amikor Mr. Willis eszméletlen lazasággal és humorral megfűszerezve vadássza le a gonosztevőket egy toronyházban, ahol a halálos bújócska zajlik! Rosszfiúk pedig úgy hullnak, mint a száraz fenyőtűk január elején, mert elfelejtetted leszedni a fát…

Hogy valami szépet is mondjak a végén a karácsonyról: néha elfelejtjük, hogy nem a túlzásba vitt utcai dekorációk, a boltok őrült hadviselései a pénztárcád ellen vagy a pózolás a karácsonyfád képével a közösségi oldalakon az ünnep lényege. Mennyivel szebb lenne, ha csak alaposan teletömnéd magad a szeretteid körében, aztán békében megnézhetnétek egy nem is annyira borzasztó ünnepi filmet, miután kibeszélgettétek és játszottátok magatokat a gyerekek új játékaival, amit titokban magatoknak is vásároltatok. (Valljuk be, sokkal menőbb cuccok vannak boltokban, mint 20 évvel ezelőtt!)

0 Tovább

10 dolog, amitől biztosan kiábrándulnak belőled

Ne viselkedj így, ha nem akarod, hogy sikítva meneküljenek tőled! Akad pár viselkedés, amely nőt és férfit egyaránt olyan gyorsan elriaszt egy párkapcsolatból, hogy csak a hűlt helyét találod a másiknak, mire észbe kapsz.

Kis mértékben még elnézik sokan ezeket a hibákat, de ha valamelyik is — főleg, ha több rossz szokás is felszínre tör —, akkor bizony lőttek a romantikának és a boldog párkapcsolatnak! (Bónusz megjegyzés, hogy ha a párod viselkedik így, akkor jobb, ha te is felveszed a nyúlcipőt!) Kellemesen megfogadható tanács: viselkedj úgy a pároddal, ahogy azt tőle is elvárod, így elkerülheted, hogy az őrületbe kergesd. Esetleg olyan törést okozz az irántad érzett szeretetében, amit képtelenség helyrehozni.

Megbízhatatlan vagy, folyton csak ígérgetsz:

Hová is kell ezt tovább ragozni? Ha képtelen vagy betartani az ígéreteidet, nem lehet rád számítani, hogy időben ott leszel, vagy elvégezd, amit elvállaltál, akkor hogy lehetne veled egy biztos kapcsolatot kiépíteni? Sehogy.

Nem segítesz:
Egy fokkal jobb, mintha megígérted volna, és úgy hagytad volna cserben a másikat, így legalább hamis illúziókkal nem kecsegteted szegényt. Egy idő után nagyon bosszantó tud lenni, ha nem veszel részt a közös feladatokban, kicsit sem szállsz be a házimunkába, a rezsibe vagy az elétek gördülő feladatokba. Az egyoldalúság hamar szakítást szül.

Életképtelen vagy:

Egy felnőtt embertől elvárható, hogy el tudja magát látni. Ez érthető arra is, hogy munkád van, fent tudod tartani magadat egyedül, de arra is, hogy ne pusztulj éhen és halj meg a mocsokban, ha pár hétre magadra hagynak. Kicsit sztereotípikusan nézve, nem túl vonzó, ha egy férfi képtelen munkát találni vagy lusta hozzá, esetleg egy nő képtelen rendben tartani egy háztartást. De ez akár fordítva is igaz lehet. Még nem lesz senki aranyásó ringyó, mert elvárja, hogy dolgozzon a pasija. Sőt hímsoviniszta disznó se a férfi, csak mert örülne, ha valamennyire házias lenne a párja picikét.

Nem hagysz neki levegőt:

Érthető, hogy dúl a szerelem és minden pillanatot vele töltenél legszívesebben, de ne fojtsd meg teljesen! Lehet neki több „énidőre” van szüksége, amikor egyedül molyolhat a dolgaival, vagy többet szeretne találkozni a barátaival. Nyugi, attól még szeret, mert elmegy néha sörözni a haverokkal vagy egy csajos estére a barátnőivel. Itt nemcsak az a veszély, hogy hamar rádun, hanem egyenesen menekülni fog vissza a szabadságba.

Lekezelő vagy:

Lehet, hogy csak a véleményedet harsogtatod, de csomó dologgal vérig lehet sérteni a másikat. Nem tartod sokra a munkáját? Nem kedveled a barátait vagy a családját? Esetleg szóvá teszed a hiányosságait? Halkan megkérdem, ha ennyi bajod van vele, akkor minek vagy vele? Vagy csak a környezetednek akarod megmutatni, hogy különb vagy nála? Ha pökhendin csak lenézed a dolgait, akkor egy idő után meg fogja elégelni, hogy nem tartod sokra a személyét vagy a számára fontos embereket.

Állandóan féltékenykedsz:

Ritka irritáló tulajdonság, főleg, ha teljesen alaptalan a vád. Azt érzi, hogy nem bízol meg benne, mintha csak egy tárgyként kezelnéd, ami a tied, más a közelébe se menjen, akit potenciális riválisként kezelsz. Így megfosztod akár az élménytől, hogy ellentétes nemű barátai is lehessenek, amihez mindenkinek megvan a joga. Különös fricska az élettől, minél többet féltékenykedsz és sulykolod belé, hogy más karjában köt ki, annál jobban elülteted a fülében a bogarat.

Hűtlen vagy esetleg folyton másokkal flörtölsz:

A félrekufircolást, kalandos kis smárolásokat, tapizásokat, esetleg „ártatlan” kis flörtöket minek is részletezzem, mint kapcsolatromboló tényezők? Nem kell nagy érzelmi intelligencia hozzá, hogy ezzel teljesen aláásod az ő méltóságát, sutba dobod a bizalmát. De, még ha csak arról van szó, hogy szeretsz pajkosan mások felé kacsintani puszta kíváncsiságból, akkor se lepődj meg, ha ezzel is szép lassan kiölöd belőle azt, hogy komolyan vegyen téged.

Jutalomként fekszel csak le vele:

Ha nem úgy viselkedik, ahogy szeretnéd, akkor megvonod tőle a hancúrozást. Ezzel nem azt mondom, hogy ha éppen haragszol a párodra, akkor is kötelező összebújni vele, de ne a szexet használd jutalomfalatként, mintha egy betanítandó kutyáról lenne szó. Egy idő után elege lesz a másiknak, hogy ezzel zsarolod.  

Erőszakos vagy:
Itt nemcsak a fizikai erőszakosságról van szó, ami egyértelmű, hogy óriási probléma, hanem, hogy erőltetsz dolgokat agresszíven, ráerőszakolod a véleményed a döntéseid, olyan mértékben, hogy az ő vágyai és elképzelései már nem tudnak érvényesülni. Egyszer megfogja unni, hogy zsarnokoskodsz!

Nem fektetsz elég energiát a kapcsolatba:

Kényelmes, hogy mindenért ő hajt és neked csak a kapcsolat gyümölcseit kell leszedegetned? Szimbolikusan szólva, az ilyen fa gyökerei hamar elgyöngülnek és satnyán elsorvadnak. Ha nem érzi, hogy te is annyira akarod őt, hogy együtt legyetek, egy ideig kitart persze a szerelmes lelkesedés, de idővel magára veszi a helyzetet, elégedetlen lesz és elveszti az érdeklődést irántad.

Alapdolgoknak tűnnek ezek, mégis nagyon könnyedén beleshetsz ezekbe a hibákba. Te csak apró hiányosságként vagy gondként éled meg, esetleg fel se tűnik, de a másik számára egy óriási kezdőlökés lehet a távozáshoz.

0 Tovább

Mi a gond az X-Faktorral? – Nem, nem az, amire gondolsz

Nem a minőség, nem a versenyzők, nem a stílus, nem a mentorok. Rájössz, hogy mi lehet a gond mégis? Az, hogy csak bizonyos stílusú előadók tudnak érvényesülni.

Az emberek imádják leszólni a műsorokat, főleg a tehetségkutatókat nagy trend gyalázni. Ilyen gyakran jelentkező produkció, mint az X-Faktor pedig óhatatlanul abba a hibába esik, hogy egyik évad hol jobban, hol rosszabbul sül el. Nekem nem tisztem és nem is akarok abba belemenni, hogy milyen értéket közvetít a műsor, hogy mi az erőssége vagy a hátránya.

Na, de akkor mi az, ami ennyire szemet szúrt mégis?

Tavaly is már igazán gyanús volt és idén is egyre nyilvánvalóbb, hogy a közösségi média annyira hatással van az egész műsorra, hogy az valami döbbenetes. A nézők könnyedén követhetik Facebookon és Instagrammon a kedvenceiket, akár írhatnak nekik. Az már nézőn múlik, hogy lelkes bíztatást vagy aljas mocskolódást. Az egyre növekvő tendenciát még az is erősíti, hogy most már nemcsak a jó öreg sms beküldés vagy telefonálás útján lehet szavazni, hanem applikációval is. A folyamattal nem lenne gond alapból, az új réteg, akiket be tudnak húzni ezzel a rendszerrel, azok könnyedebben tudnak majd szavazni. Viszont eléggé eltolódott az arány.

X Faktor tehetségkutató zene

A betelefonálós szavazások hőskorában nagymamáktól az unokákig jobban eloszlott az arány, most már nagyon érezni a fiatal generációnak hatalmát a szavazatok terén. Borzalmasan könnyen ki lehet a szavazások eredményét találni, pusztán pár tényezőt kell összemérni. Nézzük, hogy manapság mi kell ahhoz, hogy valaki tehetségkutatót nyerjen, vagy legalábbis sokáig a versenyben maradhasson! Mert az, hogy valaki képernyő-kompatibilis és valamennyire tehetséges már bőven kevés!

Ki nyerheti meg az X-Faktort?

Fiatalos: A legegyszerűbb, ha maga az előadó is fiatal, mint a célközönség, de ha korai huszonéves, még van esélye bevonzani a tinédzsereket.

Egyedibb picit: Legyen benne valami érdekesség, de ne térjen el nagyon az átlagtól, hogy a fiatalok tudjanak vele azonosulni, de az enyhe különcsége miatt érdeklődjenek is iránta.

Instagram-kompatibilitás: Ez a képernyős változat továbbfejlődése, tehát nem elég, hogy nézzen ki jól képeken és felvételen, de tudjon élni az Insta előnyeivel. Ha influenszer szerűen tudja a fiatal rajongóit felspannolni, akkor a szavazóbázisa is rohamosan növekedni fog.

Hímnemű: Jól olvastad. De nem elég, hogy fiú legyen, jól is kell kinéznie. Amióta a világ világ, a tini lányok odavannak a jóképű énekesekért és őket a legkönnyebb fanatizálni. Összegezve, mivel a szavazók nagy része fiatal, a lányok hajlamosabbak a lelkesedésre ilyen téren, így szinte behozhatatlan előnyt jelent, mert a sok kiscsaj meg fog veszni, ha a kiesés szélére kerül a kedvence és minden követ megmozgatnak, hogy bennmaradjon a versenyben a kedvencük.

Bónusz pont: Dalszerző: Talán a legüdvözítőbb pont! Egyre népszerűbb, hogy előnyt élveznek azok, akik saját szerzeményeket képesek előállítani, mint azok, akik csak mások híres slágereit tudják elvinnyorászni. Mert az ilyen tehetségekben van potenciál, hiszen egymagában több értéket tud teremteni és talán nem veszik le azonnal a süllyesztőben, mint a többi versenyző a műsor után.

Érezhető, hogy tavaly is ezek a faktorok érvényesültek és az idei év is ezt tudja igazolni, amire egy bizonyos mentor nagyon is ráérzett és élt is vele, amikor kiválogatta a csapatát.

2 Tovább

5 dolog, amit soha ne viselj el veszekedés közben!

Egy párkapcsolatban a veszekedések elkerülhetetlenek, de vannak bizonyos határok. Ha így viselkednek veled veszekedés közben, hidd el, jobb, ha messzire menekülsz. Sőt, ha te művelsz esetleg ilyeneket, akkor pedig ne csodálkozz, ha hamar újból szingli leszel!

Ha egy pár soha nem vitatkozik, akkor ott valami gyanús. Vagy még túlzottan a rózsaszínfelhős mézesheteket élik, esetleg annyira konfliktuskerülőek, hogy inkább nem állnak bele egy problémába és sokkal hosszabb ideig emészti őket. A vita könnyen el tud fajulni veszekedéssé, de ez nem jelenti, hogy még ezzel is akkora gond lenne. Kijelenthetjük, hogy néha kifejezetten jó dolog, stressz levezető és probléma megoldás sürgető hatása van. Káros is, ha az egyik fél folyton elmenekül előle és nem lehet egy ügy végére pontot tenni. Viszont nem mindegy, hogy milyen stílusban teszitek. Nem a kiabálásra és az esetleges temperamentumosabb káromkodásokra gondolok. Persze annak is van határa, hogy mennyit üvöltözik veled a párod.

Mindenben lehet túlzásba esni, de íme, azok az esetek, amiből egy kicsi is elfogathatatlan!

  1. Agresszió
    Alapvetőnek tűnik, hogy elfogathatatlan, ha kezet emel rád vagy tör-zúz a lakásban? Pedig sokan eltűrik, és nem tesznek ellene semmit. Ráadásul nem is feltétlenül a nagyon durva bántalmazásokra kell itt gondolni. Lehet itt lökdösődni vagy egy csattanós pofonra gondolni. Sokan elbagatellizálják, pedig egy fikarcnyival sem jobb, ha egy nő ad pofont dühében. Itt nem is feltétlenül a fizikai, inkább a lelki fájdalom mértéke a számottevőbb.
     
  2. Zsarolás

Sokan egészen kicsiben kezdik, ha nem teszed meg ezt vagy azt, akkor annak bizonyos következményei lesznek című monológok. Ezek fokozása, hogy ha nem teszel eleget neki, akkor nem beszél veled, nem lesz szex, szakítotok, elköltözés, válás, többet nem láthatod a gyerekeket és így tovább egészen a megverésedig vagy megölésedig. Sőt, cseppet sem ritka, hogy öngyilkossággal fenyegetőznek.
 

  1. Érzelmi manipuláció

Kéz a kézben jár a zsarolással, de ide olyanok is beletartoznak, hogy igazságtalanul bűntudatot kelt benned, esetleg ő hergel fel téged, hogy utána a szemedre vethesse, hogy elvesztetted a béketűrésedet. Rengeteg módon próbálhat meg manipulálni téged, de összességében minidig az a végeredmény, hogy az ő hibájáról elterelődik a figyelem és te érzed magad rettenetesen borzalmasan.
 

  1. Hazudik

A hazudozás óriási probléma, remek táptalaja, hogy miért is robbanhat ki egy veszekedés vagy tudja tovább fokozni az indulatokat. Egy kegyes hazugság vagy egy kisebb füllentés még nem válóok, de minél többször és gyakrabban teszi valaki, akkor sajnos rossz ember melle vagy. Ennek külön műfaja, ha azért hazudik csak, hogy bántson téged dühében.
 

  1. Nem hallgatja meg az érveidet

Egy vita, vagy egy veszekedés érdekütközés miatt jött létre, amiből csak úgy lehet kikeveredni, ha valamilyen álláspontra juttok. Ha soha nem kíváncsi a te véleményedre, figyelmen kívül hagyja az érveidet, csak a saját igazát és sérelmeit hangoztatja, akkor bizony ennek a kapcsolatnak nincs sok jövője. Tegyél egy szívességet magadnak és hagyd ott az ilyen partnert.

Az esetleges békülés után könnyen elhalványodik, hogy mekkora probléma, ha a párod így viselkedett veled és hajlamos lehetsz megbocsátani neki. De jobb, ha elfogadod, ami egyszer megtörténik, az máskor is előfordulhat! Ha az 5 pontból minél több ismerős számodra, akkor jobb, ha minél előbb véget vetsz a helyzetnek!

0 Tovább

Milyen az ideális nő? - ByeAlex és a lehetetlen elvárásai

Ahány ember, annyi ízlés, de létezhet olyan nő, aki megfelel minden elvárásának?

Hatalmas indulatokat váltott ki ByeAlex elképzelése az ideális feleségről. Ugyanis nem érezné magát férfinak, ha nem tudná eltartani a feleségét. Ez egy szép gondolat lenne, ha nem egészítette volna ki azzal, hogy a felesége nem dolgozna, hanem a háztartással foglalkozna csak és kizárólag. Az ugyanis nem opció, hogy alkalmazott legyen. Az X-Faktor mentora így írta le a napját álmai nőjének: "Ő boldog, jár edzeni, vásárolgat, vigyáz a babákra, főz, megyünk nyaralni, amit akar." Az „amit akar” rész nem teljesen állja meg a helyét, mert tovább folytatta a gondolatot. „Az a baj, hogy mindegyik többre vágyik. Akarják ezt is, de azért szeretnének 0-24-ben karriert építeni, mert különben értéktelenek. Pedig szerintem a nő akkor a legértékesebb, hogy ha jó családanya és jó feleség. Nekem ez az érték.” Ettől persze sokaknak felment a pumpa, hogy mennyire elavult nézeteket vall ByeAlex.  Mert miért ne dolgozhatna egy nő, attól, hogy ugyan el tudná tartani a férje, mégis hagyják nyugodtan kiteljesülni a munka világában.

Miért lehetetlen mégis Alex vágya? Az előbb felsorolt életmódot sokan választják, amivel nincsen semmi baj, de még a zenész is elismeri, hogy a most következő kritériumok miatt bajos, hogy valaha talál-e ilyen nőt. Ugyanis az erős nőket szereti, akiknek van tartásuk, okosak, szorgalmasak. Nem szereti „a bénákat meg az ingyenélőket”. Távol álljon tőlem, hogy ingyenélőnek nevezzem a háztartásbelieket, de okos, szorgalmas nők, akik nem akarnak másoktól függeni anyagilag, azok bizony az anyai és háztartásbeli kötelességek mellett szeretnek karriert is építeni.

Vegyük sorra, hogy az árnyaltság igénye nélkül milyen opciókba futhat le egy férfi, ha házasodna. Az egészet egy skálán kell elképzelni, ahol a családra és a munkára szánt idő mértéke változik személyiségtől vagy lehetőségektől függően.  

Karrierista: Nem szeretné egy pillanatra sem megcsorbítani a menetelését a kívánt cél felé, a gyerekvállalás és az otthon ténykedés pedig nem igazán a kenyere.

Karrierjét átmenetileg hanyagoló: A munkáját félreteszi pár évre, amíg babázik, de amint ez lehetséges, visszatér a munkaerő piacra és igyekszik helytállni anyaként és alkalmazottként is. Sokan ezt anyagi helyzetük miatt alakítják így, de mások képtelenek lennének otthon maradni, mert szeretnének helytállni más területeken is.

Karrierjét eldobó: Mind mentalitás, mind anyagi okok miatt ritka csoport. Talán közöttük találná meg ByeAlex az ideálját, akiknek legyen bármilyen menő állásuk, a családi otthon szépítgetése és a gyermekek nevelése miatt csapot papot otthagynak és búcsút mondanak az addig felépített élüknek.  

Örök háztartásbeli: Soha nem is dolgozott nagyon, vagy nem épített fel olyan karriert, amit kár lenne otthagyni. Mindig is főállású anyukaként képzelte el magát, akinek a birodalma a kerítésen belül van.

Fordított sorrendű: Fiatalon alapít családot, megfordítja a sorrendet, és csak amikor a gyerekek nagyobbak, akkor veti bele magát az önmegvalósításba. Nehéz a későn kezdőknek, de sohasem lehetetlen!

Szuperanyuka: Mindent kézben tart, elintézi a takarítást, mosást, főzést, gyereknevelést és mellette egy pillanatra sem csuklott meg a karrierje, mert szinte le sem állt a munkával. Ezerrel pörögnek és egy másodpercnyi szusszanásuk sincsen.

Hogy melyik típusú nő a legideálisabb? Azt mindenki maga döntse el, csak ne erőltesse rá ezt a potenciális hölgyre egy férfi sem, ha ő nem ért egyet vele. Mert, ha csak a férfi elképzelései szerint él, akkor mindegy, hogy mit választanak neki, nem lesz boldog.

0 Tovább

aktualprolitika

blogavatar

Aktuális közéleti és bulvár gondolatok kicsit másképpen