Egy párkapcsolatban a veszekedések elkerülhetetlenek, de vannak bizonyos határok. Ha így viselkednek veled veszekedés közben, hidd el, jobb, ha messzire menekülsz. Sőt, ha te művelsz esetleg ilyeneket, akkor pedig ne csodálkozz, ha hamar újból szingli leszel!

Ha egy pár soha nem vitatkozik, akkor ott valami gyanús. Vagy még túlzottan a rózsaszínfelhős mézesheteket élik, esetleg annyira konfliktuskerülőek, hogy inkább nem állnak bele egy problémába és sokkal hosszabb ideig emészti őket. A vita könnyen el tud fajulni veszekedéssé, de ez nem jelenti, hogy még ezzel is akkora gond lenne. Kijelenthetjük, hogy néha kifejezetten jó dolog, stressz levezető és probléma megoldás sürgető hatása van. Káros is, ha az egyik fél folyton elmenekül előle és nem lehet egy ügy végére pontot tenni. Viszont nem mindegy, hogy milyen stílusban teszitek. Nem a kiabálásra és az esetleges temperamentumosabb káromkodásokra gondolok. Persze annak is van határa, hogy mennyit üvöltözik veled a párod.

Mindenben lehet túlzásba esni, de íme, azok az esetek, amiből egy kicsi is elfogathatatlan!

  1. Agresszió
    Alapvetőnek tűnik, hogy elfogathatatlan, ha kezet emel rád vagy tör-zúz a lakásban? Pedig sokan eltűrik, és nem tesznek ellene semmit. Ráadásul nem is feltétlenül a nagyon durva bántalmazásokra kell itt gondolni. Lehet itt lökdösődni vagy egy csattanós pofonra gondolni. Sokan elbagatellizálják, pedig egy fikarcnyival sem jobb, ha egy nő ad pofont dühében. Itt nem is feltétlenül a fizikai, inkább a lelki fájdalom mértéke a számottevőbb.
     
  2. Zsarolás

Sokan egészen kicsiben kezdik, ha nem teszed meg ezt vagy azt, akkor annak bizonyos következményei lesznek című monológok. Ezek fokozása, hogy ha nem teszel eleget neki, akkor nem beszél veled, nem lesz szex, szakítotok, elköltözés, válás, többet nem láthatod a gyerekeket és így tovább egészen a megverésedig vagy megölésedig. Sőt, cseppet sem ritka, hogy öngyilkossággal fenyegetőznek.
 

  1. Érzelmi manipuláció

Kéz a kézben jár a zsarolással, de ide olyanok is beletartoznak, hogy igazságtalanul bűntudatot kelt benned, esetleg ő hergel fel téged, hogy utána a szemedre vethesse, hogy elvesztetted a béketűrésedet. Rengeteg módon próbálhat meg manipulálni téged, de összességében minidig az a végeredmény, hogy az ő hibájáról elterelődik a figyelem és te érzed magad rettenetesen borzalmasan.
 

  1. Hazudik

A hazudozás óriási probléma, remek táptalaja, hogy miért is robbanhat ki egy veszekedés vagy tudja tovább fokozni az indulatokat. Egy kegyes hazugság vagy egy kisebb füllentés még nem válóok, de minél többször és gyakrabban teszi valaki, akkor sajnos rossz ember melle vagy. Ennek külön műfaja, ha azért hazudik csak, hogy bántson téged dühében.
 

  1. Nem hallgatja meg az érveidet

Egy vita, vagy egy veszekedés érdekütközés miatt jött létre, amiből csak úgy lehet kikeveredni, ha valamilyen álláspontra juttok. Ha soha nem kíváncsi a te véleményedre, figyelmen kívül hagyja az érveidet, csak a saját igazát és sérelmeit hangoztatja, akkor bizony ennek a kapcsolatnak nincs sok jövője. Tegyél egy szívességet magadnak és hagyd ott az ilyen partnert.

Az esetleges békülés után könnyen elhalványodik, hogy mekkora probléma, ha a párod így viselkedett veled és hajlamos lehetsz megbocsátani neki. De jobb, ha elfogadod, ami egyszer megtörténik, az máskor is előfordulhat! Ha az 5 pontból minél több ismerős számodra, akkor jobb, ha minél előbb véget vetsz a helyzetnek!