Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A férfiak képtelenek a hűségre? - Rippel Feri és a monogámia

Az emberiség valóban alkalmatlan a monogámiára? Lehet, hogy te sem vagy olyan hűséges, mint hitted?

Rippel Feri úgy vélekedett nemrég, hogy az emberi faj nem monogám, nincs örök hűség. De nem mindegy milyen hűségről beszélünk! Valaki lehet a családja felé és érzelmileg is lojális, de ahogy a híres artista fogalmazott, egy párkapcsolatban nem lehet kordában tartani a kígyót, ha a férfiakról van szó. Azt engedjük el, hogy a metafora nőkkel elég groteszkül hangzana.

Több érdekes kérdést is felvetett ezt a gondolatmenet. A monogámiát és örök hűséget úgy tekintjük, hogy egész életünkben egy emberrel vagyunk, akihez mind fizikálisan és érzelmileg is hűek maradunk? Mert így valóban igen kicsi a valószínűsége. Mármint, ez két emberen múlik: ha az egyik fél hoppon marad, de kitartóan várná a másik visszatérését, testét és érzelmeit feláldozva a reménynek… hát, nagyon sok magányos és szomorú ember lenne. Néha muszáj tovább lépni.

A reálisabb, hogy életünk adott szakaszában egy emberrel vagyunk kapcsolatban, és amíg annak a kapcsolatnak nem szakad vége, addig a kígyó a helyén marad, hovatovább vendég kígyók sincsenek a hölgyek fészkében. Az örök hűség, pedig úgy tud létrejönni, hogy ennek a párkapcsolatnak a halál vet véget, nem pedig egy könnyes búcsúzás vagy kiadós ordibálás.

hűség monogámia Rippel Feri párkapcsolat megcsalás

Érzelmi hűség

Lépjünk a következő szintre! Rippel szerint az érzelmi hűségre képesek férfiak és nők is egyaránt. Ezzel nem is vitatkoznék, de kérdem én, mit ér az az érzelmi hűség, ahol belefér, ha mellette félredug a párunk? Ne siessünk ennyire előre a szaftosabb részekhez, inkább vizsgáljuk meg, hogy mikortól már érzelmi megcsalás a dolog! Lehet te magad is elkövetted már párszor. Nehéz az érzéseket kontrolálni, egy fellángolás vagy szerelembeesés ellen nehéz tenni. Megkockáztatom néha csak olaj a tűzre, ha valaki nagyon kapálódzni kezd, hogy ne érezzen többet a másik iránt. Nézzük a gyanús jeleket, amelyek érzelmi félrekacsintásra utalnak! (Megjegyzem, ezekből nagyon könnyen tud valódi félrekufircolás is kialakulni.)

  • Fantáziálgatás: Nem csak pár kósza tisztességtelen gondolatra utalok, amikor elgondolkozol, vajon mikre képes a másik a paplan alatt! Régen rossz, ha elkalandozol, milyen is lenne vele párkapcsolatban lenni, közös programokat csinálni. Arról már ne is beszéljünk, ha odáig fajult a helyzet, hogy a közös gyerekek szemszínén filozofálgatsz!
     
  • Előtérbe helyezed a párod elé: Ha valami fontos dolog történik, akkor neki előbb újságolod el, mint a párodnak? Vele szívesebben osztod meg a gondjaidat, félelmeidet, örömödet? Nem azt mondom, van, amit sokan csak a legjobb barátjuknak mesélnek el, de ha mindig háttérbe szorul a párod és esetleg be is jön picit az illető, akinek szívesebben mesélsz… Szóval érted.
     
  • Izgatottság: Izgulsz, ha találkoztok, felvillanyoz a közelsége? Több időt töltenél vele, mint illene? Mellette közel sem találod annyira érdekesnek már a párodat? Kár folytatni a sort.

    hűség monogámia Rippel Feri párkapcsolat megcsalás

Fizikai hűség

Itt jön az igazi feketeleves! Rippel Feri meglátása szerint ilyesmire a férfiak képtelenek. Ez van, bele kell törődni, hogy a kígyó az arra tekereg, amerre lát a fél szemével. Meggyőződésem pedig, hogy mind a nők és a férfiak terén is van pro és kontra példa. Az, hogy a férfiak képtelenek a hűségre, olyan általánosítás, mintha azt mondanám, hogy a nők képtelenek nem pletykálni. Gyakori, de azért nem mindenki ilyen. Az indokokról itt bővebben olvashatsz, hogy miért történhet meg veled is ilyesmi. Nem lesz nagy újdonság, de nézzük a klasszikus megcsalás szintjeit!

  • Tapperolás: Meglepően sok ember nézi el, de azért nem kellemes látni, ha más pasi karját simogatja az asszony, vagy a kedves urak kedélyesen rácsapnak egy másik hölgy tomporára!
     
  • Csókolózás: Elég necces már, néha több érzelem is szorulhat egy vad csókba, amit nem hagynak szexé kibontakozni a józanész miatt, mint egy jelentéktelen gyors döngölésbe! De még ezt is viszonylag könnyebben elnézik a partnerek. „Hiszen csak egy csók volt, semmi több!”
     
  • Orális örömök: Döbbenetes, de még ezt is könnyebben lenyelik… Izé, megbocsátják, ha csak letérdelt valami rosszéletű perszóna a férfi elé. Az urak már nem ilyen elnézőek, ha a nőstényük rossz pélóra bukott rá a buli hevében vagy terpesztett be egy lelkes… hagyjuk is. Megint csak ezek a fránya nemi diszkriminációk.
     
  • Szex: A megcsalás non plusz ultrája, aminél már csak az rosszabb, ha nemcsak egyszerű testi vágyból, hanem érzelmek miatt történik meg. Kár ragozni, van, aki ezt is megbocsátja.

Hogy melyik a rosszabb, amikor érzelmileg, vagy ha fizikailag csal meg a párunk, nehéz kérdés. Abban egyetérthetünk, az a legborzalmasabb, amikor egyszerre mind a kettő módon árult el a másik felünk.

1 Tovább

10 ok, amiért megcsalhat a párod

Megunhatatlan téma a megcsalás, minden híresség szakításánál egyből erre gyanakszanak az emberek, pedig nem is kell olyan messzire menni egy kis hűtlenségért: akár veled is megeshet, hogy a párod másfelé kacsint! (Ha csak kacsingatnának ilyenkor…) De milyen okai lehetnek, hogy valaki ilyen gerinctelen dologra vetemedjen?

Lehet filozofálgatni azon, hogy mekkora egy aljas féreg dolog megcsalni valakit — hosszasan lehetne folytatni a szapulást — de ami az összes megcsalásban közös, hogy valamilyen oka mindig van. Felmerülhet, hogy két emberen múlik a megcsalás, de azért nem lehet kijelenteni az összes esetben, hogy mind a két fél hibás. Vannak menthetetlenül görény emberek.

párkapcsolat megcsalás szex

Indokgyártásban verhetetlenek a leleplezett hűtlen felek, de ha túllendülünk az első haragon, valami mégis akadt a háttérben, ami miatt más karjában kötöttek ki. Persze, szakíthattak volna mielőtt félrelépnek, de nem mindig ilyen egyszerű a helyzet. Az alkalom szüli a tolvajt. Íme 10 ok, amelyek remek táptalajt adjanak arra, hogy az elbizonytalanodott egyedek rossz málnásba menjenek lakmározni.

  1. Nincs vagy rossz a szex
    A híres bölcsesség, hogy a férfinak legyen tele a hasa és üres a zacskója nem véletlenül olyan elterjedt nézett. De ne legyünk álszentek, a hölgyek sem viselik olyan jól hosszútávon, ha nem az igényeiknek megfelelő és minőségű hancúrozásban van részük. Hiába szereti valaki a párját, ha satnya a szex. Elég kockázatos probléma a kiéhezettség.

  1. Érzelmi elhanyagoltság
    Nagy klasszikus, bárki megsínyli, ha nem foglalkozik vele a párja. Nagy kísértés, amikor valaki más pedig rengeteg figyelmet szentel neki, meghallgatja, babusgatja a lelkét. Az újonnan kialakult érzelmi elköteleződés pedig könnyen von maga után fizikai kontaktust is.

párkapcsolat megcsalás szex

  1. Elvárások
    Rengeteg olyan igény merül fel egy kapcsolatban, ami túlmutat az érzelmi és szexuális részen. Hosszútávon teljesen demotiváló, ha a másik nem teljesíti az ígéreteit, nem segít eleget, nem biztosít olyan körülményeket a kapcsolatnak, amelyek az egyik fél boldogságához elegendőek lennének. Szép lassan megöli a kapcsolatot, de nem mindig egyszerű csak úgy kilépni belőle és ilyenkor az ígéretesebb harmadik fél könnyen megjelenhet a háttérben.
     
  2. Önbizalom növelés
    Az önbizalom helyreállításában régóta bevett módszer, hogy másoktól próbálják megkapni a visszaigazolást. Nincs is kényelmesebb módja egy sikeres hódítás örömmámorából visszanyerni. Vagy akár a párkapcsolatban felhalmozott sérelmek megcáfolására is remek alkalom egy kis csapodárság, ahol mindenki bebizonyíthatja magának, hogy micsoda csődör vagy végzet asszonya.
     
  3. Vágy
    Sok férfi elgyengül egy csinos hölgy bájaitól — főleg, ha fiatal és üde —, és csak a farkukra tudnak gondolni. Egy megnyerő úriember is könnyen leduruzsolhatja a nők bugyiját. A pillanatnyi hév felkelti a régi vadászösztönöket és hamar egymásba gabalyodnak. Természetesen a vágy az összes pontnál felmerül, de néha annyira elsöprő, hogy nem kell másik indok is mellé.


párkapcsolat megcsalás szex

  1. Szerelem
    Lehet haragudni egy olyan tiszta és irányíthatatlan érzésre, mint a szerelem? Nem a mocskos vágyakról beszélek. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha már ilyen szintre eljutott a helyzet, hogy valaki másba beleszeretett, miért nem vet véget az előző kapcsolatnak? Ahogy az érzéseit nem tudta kontrolálni, úgy a cselekedeteit sem a jelek szerint.
     
  2. Elhidegülés
    A szép lassan kihűlő kapcsolat, az unalom megjelenése is népszerű casus belli. Akár mentőövnek is tekintheti a bűnös, kicsit szórakozik máshol, aztán majd valahogy megmenti otthon a menthetőt, ha már jobban érzi magát. Kár, hogy ez nem így működik.
     
  3. Bosszú
    Nem túl elegáns megoldás, de van, aki így tudja a sérült egoját helyre tenni, hogy egy konfliktus után a párja tudta nélkül áll bosszút rajta. Sőt, extrém esetben egy korábbi megcsalás ellentámadása is lehet.

    párkapcsolat megcsalás szex
  4. Részegség
    Van, aki tényleg képes annyit inni, hogy minden józan ész és becsület elpárolog belőle. Olyan, mint a vágy, felerősíti a többi indokot, de önmagában is okoz gondot. Az alkoholmámor elmúltával pedig foghatja a fejét, hogy miért nem tudta magán tartani az alsóneműjét. (Bár valakinek ez sem okoz problémát, ha fent marad.)
     
  5. Mert megteheti (Nevezhetjük seggfejségnek)
    Nincs semmi különösebb oka, de úgy érzi, hogy úgy sem derül ki, vagy ami még rosszabb, ha lebukik sem lesz belőle különösebb gond. Akkor pedig miért tartóztatná magát egy hívogató lehetőségnél, ha nincs következménye?
     

Megbocsátható bármelyik indok is? Egyik sem és az összes is. Mindenki döntse el, hogy mennyit bír el az önbecsülése és mennyire elnéző. Egy dolgot ne fejtsünk el. A hűtlen fél sokszor nem jókedvében cselekszik helytelenül, gyakran boldogtalanabbak, mint azok, akiket átvernek.

1 Tovább

Szabad ilyet szakítás után csinálni? — Miley Cyrus visszataszító viselkedése

Szabadni szabad, de nem a legszimpatikusabb, amit mostanában művel Miley válása óta.

Természetesen a saját közösségi oldalán mindenki arról posztol, amiről vagy akiről szeretne, de elég sokat elárul az illető személyiségéről. Felmerülnek morális kérdések, például, hogy kell lekommunikálni egy kapcsolat végét, mikortól illik elkezdeni mutogatni az új párkapcsolati szerzeményt. Nincsenek írott szabályok, de érezni, amikor valami még túl korai. Hogy milyen képet alakít ki valaki magáról, az teljesen tőle függ. Dióhéjban összefoglalom, mi történt az elmúlt hónapokban Miley Cyrus háza tájékán. Előre szólok, elég sok minden.

Liam Hemsworth Miley Cyrus párkapcsolat válás Instagram

Több év különlét után újra összejött a színész Liam Hemsworth-el 2016-ban, újra eljegyezték egymást, majd 2018 decemberében össze is házasodtak. A mézeshetek nem tarthattak sokáig, mert idén augusztus elején röppent fel a hír, hogy válnak. Hovatovább Miley kisasszonyt már ki is szúrták napokon belül egy tévés celeb exfeleségével, ahogy egy jachton enyelegnek. Kaitlynn Carter nem is volt rest saját Instáján megemlékezni a románcról, de hamar hamvába halt a nyári szerelem, mivel állítólag az énekesnő nem akart semmi komolyat tőle. Nem is kellett sokat várni az újabb fejleményekre, mert kerek két hónapra a válás és a leszbikus kaland után Miley kitette első — és kapcsolatukról igen árulkodó — képét Cody Simpsonnal. Innentől nem volt megállás, sorjáznak a közös képek az ausztrál popénekessel, Miley még öccse esküvőjére is magával cipelte új partnerét.  

Liam Hemsworth Miley Cyrus párkapcsolat válás Instagram

Cseppet sem meglepő, hogy nem botrányoktól mentes Miley Cyrus válása, de felmerül a kérdés: mi zajlott mindeközben Liam Hemsworth tájékán? Szétposztolta ő is pucsítós fotókkal, új partnerrel vagy „erős, független ember vagyok, nehéz út van mögöttem, de csak erősebbé tettek az akadályok” típusú képekkel, mint kedves exfelesége? Újabb kiszámítható fordulat: semmi ilyesmi nem történt. Csendben elkezdett randizni Maddison Brown színésznővel, amíg lesifotósok ki nem szúrták őket. Kísérteties véletlen egyebeesés lenne, hogy egy hétre rá kezdte el Miley agyonposztolni az Instagramot új félmeztelen kedvesével? Aligha.

Liam Hemsworth Miley Cyrus párkapcsolat válás Instagram

Foglalkozzunk kicsit magával a jelenséggel: mikortól nem szúr szemet senkinek, ha új párunkról kezdünk képeket megosztani? Mi oka lehet, ha valaki szinte egyből a szakítás után ilyenre vetemedik? Persze, az ilyen tevékenységhez először is új delikvensre kell szert tenni, de tegyük fel, hogy ezzel nincs gond és már mutogatásra érdemes szintre jutott a kapcsolat. Engedjük el az olyan rosszmájú megjegyzéseket, hogy nem kéne válás után egyből új kapcsolatba ugrani, főleg nem mindenkinek mutogatni, annak is, aki nem kíváncsi rá.

Íme, a lehetséges indokok:

  • Nincs is jobb módszer, mint az exünk orra alá dörgölni, hogy túlvagyunk rajta, ha látványosan másvalakivel, sokkalta jobban érezzük magunkat. Bár, ha valaki valóban túl van a korábbi kapcsolatán, akkor pont nem fordítana arra energiát, hogy ezt a tudtára adja…
  • Saját magának bizonygatja, hogy mennyivel jobb dolga van most, mint előző kapcsolatában és nem is csak a külvilágot, sokkal inkább magát lovagolja bele ebbe az álomképbe az idilli képek megosztásával.
  • Legyünk jóindulatúak, lehet, hogy tényleg annyira szereti valaki az új párját, hogy már képtelen nem eldicsekedni a boldogságukkal. Van ilyen, nehéz ezt megemészteni más, magányosan a macskájával éldegélő egyedeknek, hogy van, aki szereti szétkürtölni, hogy szerelmes.

Mi az igazság Miley esetében? Mindenki döntse el maga, de szerintem kicsit mind a három egyszerre.

0 Tovább

Mi van, ha a lányodra egy 20 évvel idősebb férfi mászik rá? — Pintér Tenya-effektus

Elsőre persze, hogy azt mondod, hogy jobbat is elképzelnél a gyermeked mellé, de ne legyünk ennyire előítéletesek!

A napokban került adásba, amikor Pintér Tibor fájó szívvel arról beszélt, hogy őt bizony nem fogadják el fiatal párja szülei. A probléma veleje, hogy „rosszul vannak a gondolattól, hogy a Pintér Tenya, egy 45 éves nőcsábász pasi lenyúlta az ő lányukat.” Tegyük a kezünket a szívünkre, lehetne szó akárkiről, nem sok szülő repdesne a boldogságtól, ha szemük fénye egy húsz évvel idősebb pasassal esne be az ajtón, aki előszeretettel a fiatalabb húsra bukik.

Tekintsünk el Tenya megosztó személyiségétől és szorítkozzunk az olyan karakterjegyekre, amelyek gondot okozhatnak bármelyik szülő és az új partner viszonyban. Ilyenkor gondolok a masszív korkülönbségre vagy a hölgyekben dúskáló múltra. Elsőre egyik se túl vonzó, de tényleg az a megoldás, hogy szóba se állnak a szülők a delikvenssel?  

Hogy tényleg ne vehesse senki magára — kivéve, ha ezt dicsőségként éli meg — vegyük külön a korkülönbséget és a szoknyapecérséget. Sok köze nincs a kettőnek egymáshoz, leszámítva, hogy ha valaki hosszabb ideje képtelen felhagyni a nők hajkurászásával, akkor kisebb az esély a romantikus filmekbe illő megszelídülésre.

„Úristen, a gyereke is lehetne!” sopánkodás

Rengeteg negatív sztereotípia társul ahhoz a jelenséghez, ha szembetűnően idősebb a férfi fél. A hölgyeket megvádolják aranyásással és apakomplexussal, az urakat meg vén kujonsággal. De mit gondoljon egy szegény anya, amikor egy vele egykorú férfi teszi a mancsát lánykája derekára? A heves ellenzésen és házsártos anyóssá váláson túl felmerülhet benne pár dolog például:

  • Mi van, ha a tapasztaltabb, érettebb gondolkodás és mentalitás ennyire vonzó a lány számára?
  • A lánnyal egykorú jelöltek inkompatibilisek, mert nem újdonság, hogy harminc évesen is úgy viselkednek, mint egy kamasz. (Pán Péter-szindróma)
  • És a legfájóbb egy anyának: a lányának tök más ízlése van, mint neki és ideje lenne ebbe beletörődnie.

A sort még lehetne folytatni, de nem kéne ennyire szemellenzősnek lenni. Bizony előfordulhat, hogy nemcsak a pénz, előnyök vagy komplexusok motiválhatnak egy fiatal lányt idősebb pár választásánál. Persze minden eset más. És sok a gyanús eset.


Pintér Tibor párkapcsolat korkülönbség szülők​​

„Te is csak egy újabb strigula leszel!” aggodalmak

Nézzük a sokkal neccesebb problémát, ha az új lovag kedvenc hobbija a hölgy fejek elcsavarása. Nekik két alfajuk is van. Az egyéjszakásokat halmozók, akik úgy cserélgetik a hölgyeket, ahogy más az alsónadrágjaikat. (Igényesebb pasikra utalok, akik nem csak szag alapján dobják ki a szennyesbe.) A másik pedig a rövid párkapcsolatokat halmozók, akik mindig nagyon elhiszik, hogy ők rohadt szerelmesek, aztán mégse. Ez van. Persze ki vagyok én, hogy azt mondjam, ebből a két típusba egyszer sem csaphat a felismerés, hogy megtalálták életük nőjét és mostantól minden más lesz. De egy aggódó édesanya nem hisz az ilyen csodákban, mert a csemetéje veszélybe került. A fent már említett heves ellenzésen és házsártos anyóssá váláson túl ismét akadnak még opciók!

  • Kezelje enyhe távolságtartással a helyzetet, kutyából nem lesz szalonna, de ne vigye túlzásba az ellenségeskedést. Ne adjunk már táptalajt, hogy az új partner elriadjon!
  • Jelezheti aggodalmát a lányának, de legyen nyitott egy esetleges javulásra. Igazán bízhatna a saját lánya szerethetőségében, hogy kinézi belőle, hogy megszelídít egy vad csődört!
  • Honnan tudja, hogy a lánya a rendes pasikat nem unja már halálosan és most nem egy kis izgalomra vágyik? Ismételten csak azt mondom, hogy lehet teljesen más az ízlése, mint amit elképzel neki a kedves anyuka.

Sok eset jó tanulópénznek, feleslegesen persze egy szülő sem tenné ki gyermekét egy újabb csalódásnak, de ha mindig elkergetnék vasvillával az udvarlót, akkor aztán tényleg esélyük sincs a boldog megváltásra valaki mellett, akibe lehet tényleg beleszerettek. Még ha történetesen az egy fiatalabb lány vagy egy századik a sorban. A puding próbája az evés.

0 Tovább
123
»

aktualprolitika

blogavatar

Aktuális közéleti és bulvár gondolatok kicsit másképpen