Elsőre persze, hogy azt mondod, hogy jobbat is elképzelnél a gyermeked mellé, de ne legyünk ennyire előítéletesek!

A napokban került adásba, amikor Pintér Tibor fájó szívvel arról beszélt, hogy őt bizony nem fogadják el fiatal párja szülei. A probléma veleje, hogy „rosszul vannak a gondolattól, hogy a Pintér Tenya, egy 45 éves nőcsábász pasi lenyúlta az ő lányukat.” Tegyük a kezünket a szívünkre, lehetne szó akárkiről, nem sok szülő repdesne a boldogságtól, ha szemük fénye egy húsz évvel idősebb pasassal esne be az ajtón, aki előszeretettel a fiatalabb húsra bukik.

Tekintsünk el Tenya megosztó személyiségétől és szorítkozzunk az olyan karakterjegyekre, amelyek gondot okozhatnak bármelyik szülő és az új partner viszonyban. Ilyenkor gondolok a masszív korkülönbségre vagy a hölgyekben dúskáló múltra. Elsőre egyik se túl vonzó, de tényleg az a megoldás, hogy szóba se állnak a szülők a delikvenssel?  

Hogy tényleg ne vehesse senki magára — kivéve, ha ezt dicsőségként éli meg — vegyük külön a korkülönbséget és a szoknyapecérséget. Sok köze nincs a kettőnek egymáshoz, leszámítva, hogy ha valaki hosszabb ideje képtelen felhagyni a nők hajkurászásával, akkor kisebb az esély a romantikus filmekbe illő megszelídülésre.

„Úristen, a gyereke is lehetne!” sopánkodás

Rengeteg negatív sztereotípia társul ahhoz a jelenséghez, ha szembetűnően idősebb a férfi fél. A hölgyeket megvádolják aranyásással és apakomplexussal, az urakat meg vén kujonsággal. De mit gondoljon egy szegény anya, amikor egy vele egykorú férfi teszi a mancsát lánykája derekára? A heves ellenzésen és házsártos anyóssá váláson túl felmerülhet benne pár dolog például:

  • Mi van, ha a tapasztaltabb, érettebb gondolkodás és mentalitás ennyire vonzó a lány számára?
  • A lánnyal egykorú jelöltek inkompatibilisek, mert nem újdonság, hogy harminc évesen is úgy viselkednek, mint egy kamasz. (Pán Péter-szindróma)
  • És a legfájóbb egy anyának: a lányának tök más ízlése van, mint neki és ideje lenne ebbe beletörődnie.

A sort még lehetne folytatni, de nem kéne ennyire szemellenzősnek lenni. Bizony előfordulhat, hogy nemcsak a pénz, előnyök vagy komplexusok motiválhatnak egy fiatal lányt idősebb pár választásánál. Persze minden eset más. És sok a gyanús eset.


Pintér Tibor párkapcsolat korkülönbség szülők​​

„Te is csak egy újabb strigula leszel!” aggodalmak

Nézzük a sokkal neccesebb problémát, ha az új lovag kedvenc hobbija a hölgy fejek elcsavarása. Nekik két alfajuk is van. Az egyéjszakásokat halmozók, akik úgy cserélgetik a hölgyeket, ahogy más az alsónadrágjaikat. (Igényesebb pasikra utalok, akik nem csak szag alapján dobják ki a szennyesbe.) A másik pedig a rövid párkapcsolatokat halmozók, akik mindig nagyon elhiszik, hogy ők rohadt szerelmesek, aztán mégse. Ez van. Persze ki vagyok én, hogy azt mondjam, ebből a két típusba egyszer sem csaphat a felismerés, hogy megtalálták életük nőjét és mostantól minden más lesz. De egy aggódó édesanya nem hisz az ilyen csodákban, mert a csemetéje veszélybe került. A fent már említett heves ellenzésen és házsártos anyóssá váláson túl ismét akadnak még opciók!

  • Kezelje enyhe távolságtartással a helyzetet, kutyából nem lesz szalonna, de ne vigye túlzásba az ellenségeskedést. Ne adjunk már táptalajt, hogy az új partner elriadjon!
  • Jelezheti aggodalmát a lányának, de legyen nyitott egy esetleges javulásra. Igazán bízhatna a saját lánya szerethetőségében, hogy kinézi belőle, hogy megszelídít egy vad csődört!
  • Honnan tudja, hogy a lánya a rendes pasikat nem unja már halálosan és most nem egy kis izgalomra vágyik? Ismételten csak azt mondom, hogy lehet teljesen más az ízlése, mint amit elképzel neki a kedves anyuka.

Sok eset jó tanulópénznek, feleslegesen persze egy szülő sem tenné ki gyermekét egy újabb csalódásnak, de ha mindig elkergetnék vasvillával az udvarlót, akkor aztán tényleg esélyük sincs a boldog megváltásra valaki mellett, akibe lehet tényleg beleszerettek. Még ha történetesen az egy fiatalabb lány vagy egy századik a sorban. A puding próbája az evés.