Ahány ember, annyi ízlés, de létezhet olyan nő, aki megfelel minden elvárásának?

Hatalmas indulatokat váltott ki ByeAlex elképzelése az ideális feleségről. Ugyanis nem érezné magát férfinak, ha nem tudná eltartani a feleségét. Ez egy szép gondolat lenne, ha nem egészítette volna ki azzal, hogy a felesége nem dolgozna, hanem a háztartással foglalkozna csak és kizárólag. Az ugyanis nem opció, hogy alkalmazott legyen. Az X-Faktor mentora így írta le a napját álmai nőjének: "Ő boldog, jár edzeni, vásárolgat, vigyáz a babákra, főz, megyünk nyaralni, amit akar." Az „amit akar” rész nem teljesen állja meg a helyét, mert tovább folytatta a gondolatot. „Az a baj, hogy mindegyik többre vágyik. Akarják ezt is, de azért szeretnének 0-24-ben karriert építeni, mert különben értéktelenek. Pedig szerintem a nő akkor a legértékesebb, hogy ha jó családanya és jó feleség. Nekem ez az érték.” Ettől persze sokaknak felment a pumpa, hogy mennyire elavult nézeteket vall ByeAlex.  Mert miért ne dolgozhatna egy nő, attól, hogy ugyan el tudná tartani a férje, mégis hagyják nyugodtan kiteljesülni a munka világában.

Miért lehetetlen mégis Alex vágya? Az előbb felsorolt életmódot sokan választják, amivel nincsen semmi baj, de még a zenész is elismeri, hogy a most következő kritériumok miatt bajos, hogy valaha talál-e ilyen nőt. Ugyanis az erős nőket szereti, akiknek van tartásuk, okosak, szorgalmasak. Nem szereti „a bénákat meg az ingyenélőket”. Távol álljon tőlem, hogy ingyenélőnek nevezzem a háztartásbelieket, de okos, szorgalmas nők, akik nem akarnak másoktól függeni anyagilag, azok bizony az anyai és háztartásbeli kötelességek mellett szeretnek karriert is építeni.

Vegyük sorra, hogy az árnyaltság igénye nélkül milyen opciókba futhat le egy férfi, ha házasodna. Az egészet egy skálán kell elképzelni, ahol a családra és a munkára szánt idő mértéke változik személyiségtől vagy lehetőségektől függően.  

Karrierista: Nem szeretné egy pillanatra sem megcsorbítani a menetelését a kívánt cél felé, a gyerekvállalás és az otthon ténykedés pedig nem igazán a kenyere.

Karrierjét átmenetileg hanyagoló: A munkáját félreteszi pár évre, amíg babázik, de amint ez lehetséges, visszatér a munkaerő piacra és igyekszik helytállni anyaként és alkalmazottként is. Sokan ezt anyagi helyzetük miatt alakítják így, de mások képtelenek lennének otthon maradni, mert szeretnének helytállni más területeken is.

Karrierjét eldobó: Mind mentalitás, mind anyagi okok miatt ritka csoport. Talán közöttük találná meg ByeAlex az ideálját, akiknek legyen bármilyen menő állásuk, a családi otthon szépítgetése és a gyermekek nevelése miatt csapot papot otthagynak és búcsút mondanak az addig felépített élüknek.  

Örök háztartásbeli: Soha nem is dolgozott nagyon, vagy nem épített fel olyan karriert, amit kár lenne otthagyni. Mindig is főállású anyukaként képzelte el magát, akinek a birodalma a kerítésen belül van.

Fordított sorrendű: Fiatalon alapít családot, megfordítja a sorrendet, és csak amikor a gyerekek nagyobbak, akkor veti bele magát az önmegvalósításba. Nehéz a későn kezdőknek, de sohasem lehetetlen!

Szuperanyuka: Mindent kézben tart, elintézi a takarítást, mosást, főzést, gyereknevelést és mellette egy pillanatra sem csuklott meg a karrierje, mert szinte le sem állt a munkával. Ezerrel pörögnek és egy másodpercnyi szusszanásuk sincsen.

Hogy melyik típusú nő a legideálisabb? Azt mindenki maga döntse el, csak ne erőltesse rá ezt a potenciális hölgyre egy férfi sem, ha ő nem ért egyet vele. Mert, ha csak a férfi elképzelései szerint él, akkor mindegy, hogy mit választanak neki, nem lesz boldog.